De mode van 2023

Nu we het volgende decennium ingaan, denken modeontwerpers opnieuw na over wat ze doen en hoe ze dat doen. Ze proberen hun ontwerpen naar een hoger niveau te tillen. Dit omvat nieuwe technologieën, materialen en kleurenschema’s, met behoud van een delicaat evenwicht tussen duurzaamheid en innovatie. De mode van 2023 zal een nieuw gevoel van zelfexpressie en plezier tonen. Het zal ook culturele verschuivingen in de wereld waarin we leven weerspiegelen.

Een goede indicator voor de mode van 2023 is de trend die het meest populair lijkt op de catwalks. Deze omvatten de “cargo pant” en de “maxirok”, die beide praktische alternatieven zijn voor de minirok. Maar het belangrijkste is dat ze niet alleen functioneel, maar ook sexy zijn. Cargo broeken zijn gemaakt van verhoogde stoffen die de algehele look verhogen. Evenzo zijn maxirokken een goede keuze voor mensen die een jurk willen dragen zonder een jurk te dragen.

Een andere trendy rage is het kwastje. Dit was dit seizoen op bijna elke catwalk te zien. Kwastjes zijn een geweldige manier om een beetje schittering toe te voegen aan een zware jas of trui. Voor het beste resultaat kies je een neutrale tint. Zo kun je gemakkelijk combineren met de rest van je garderobe.

Er zijn nog enkele andere trends om in de gaten te houden in de mode van 2023. De mode van 2023 heeft meer te maken met esthetiek dan met technologie. Ontwerpers verleggen nog steeds de grenzen, en sommige trends die misschien een beetje niche lijken, zijn eigenlijk heel relevant.

In de mode van 2023 krijg je het meeste waar voor je geld door iets te kopen dat lang meegaat. De beste tijd om een paar ballerina’s te kopen is bijvoorbeeld na de feestdagen. Evenzo is een goed moment om een paar oorbellen met kwastjes te kopen de uitverkoop na Kerstmis.

Een van de meer indrukwekkende technologieën in de mode van 2023 is een nieuw soort stof. In tegenstelling tot het geweven materiaal uit het verleden is deze stof opgebouwd uit natuurlijke vezels. Het resultaat is een zachte, gladde textuur. Sommige fabrikanten hebben zelfs een zijdeachtig, 100% linnen ontwikkeld.

Wie altijd al een stukje van deze technologie heeft willen hebben, kan het krijgen bij de high-end designermerken. Van Louis Vuitton en Chanel tot Dolce & Gabbana en Gucci, u vindt er een ruime keuze. Als u op zoek bent naar een tijdloos stuk, kunt u dat waarschijnlijk vinden bij Bottega Veneta.

Een andere trend die op de catwalks te zien was, is het boudoir. Dit omvat korsetten, transparante stoffen en andere interessante lingerie. In navolging van de wereld van de nachtkleding zullen sommige elementen van deze trend ook overdag opduiken.

De mode van 2023 bevat enkele opwindende nieuwe trends. De collectie van dit jaar weerspiegelt een moderne kijk op klassiekers. Van futuristisch tot functioneel, de stijl van 2023 zal onze manier van kleden zeker veranderen.

Scroll naar boven