Leren om je eigen kleren te maken

Als u wilt leren naaien, moet u beginnen met eenvoudige patronen. Dit helpt u te wennen aan het naaien en geeft u ook het vertrouwen om meer gecompliceerde patronen aan te nemen. Blijf voor uw eerste naaiproject aan een los silhouet en vermijd het toevoegen van ritsen, knoppen en zakken. Zodra je het onder de knie hebt, kun je doorgaan naar darts en gezicht.

Je eigen kleren maken

Je eigen kleren maken is een geweldige hobby die leuk en lonend kan zijn. Het is gemakkelijk om te doen en je kunt meteen beginnen. U moet een naaimachine en andere naaipereedschap hebben. U hebt ook materialen nodig en de tijd om het project te doen. Naaimervaring is een pluspunt, omdat het u zal helpen projecten te voltooien en naden beter af te maken.

Naaipatronen

Naaipatronen zijn een uitstekende manier om uw eigen kleding te maken, geld te besparen en zelfs een beetje extra te verdienen. Het creëren van een patroon kan echter een vervelend proces zijn, vooral als je een beginner bent. Om aan de slag te gaan, maak je een profiel en een winkel op een online platform, zoals Etsy, IndiePatterns of Makerist. Houd er rekening mee dat online platforms een kleine commissie in rekening brengen voor elke verkoop, dus controleer of het de moeite waard is om uw patronen te verkopen. Zorg ervoor dat u uw patronen brandt en vermijd ze als gewoon een ander patroon te verkopen.

Kleding stof

Een van de belangrijkste dingen die je moet leren bij het leren maken van je eigen kleding is het juiste type stof. Het is belangrijk om een natuurlijke vezel zoals linnen te kiezen, die gemakkelijker te naaien is dan op maat gemaakte kledingstukken. Het is ook milieuvriendelijk en duurzaam. Als u het zich niet kunt veroorloven om kwaliteitsstoffen te kopen, kunt u restjes kopen in een tweedehandswinkel.

Afwijzen

Leren te naaien is eenvoudig zodra je de basis onder de knie hebt, maar het uitsnijden van stukken is waar de moeilijkheid ligt. Hoewel de meeste mensen niet de moeite nemen om hun eigen kleding te maken, zijn er een aantal gemakkelijk te volgen instructies om u te helpen aan de slag te gaan. Patroonproject is een dergelijk bedrijf dat wil dat doe -het -zelfkleding gemakkelijker maakt en precies gesneden panelen van stof biedt die u kunt gebruiken.

Naaien op een naaimachine

Naden op een naaimachine is een belangrijke vaardigheid om onder de knie te krijgen als u uw eigen kleding wilt maken. Met de juiste naaimachine kunt u unieke, mooie kleding maken. Een autodidactische naaister, Juliet Uzor, deelt hoe ze leerde op maat gemaakte genaaide outfits maken met een naaimachine. Haar video -tutorials omvatten hoe de machine te gebruiken, hoe rechte en gebogen lijnen te naaien en hoe ze ruwe randen afmaken.

Een kledingstuk op maat maken

De eerste stap om te leren hoe je een kledingstuk kunt aanpassen, is om te begrijpen hoe je je eigen lichaam kunt meten. Deze stap is van cruciaal belang omdat u ervoor moet zorgen dat uw metingen exact zijn. Dit vereist enige tijd en zorgvuldige observatie, vooral als u een meetband gebruikt. U moet er ook voor zorgen dat de meetlint die u gebruikt is gemarkeerd, zodat u deze gemakkelijk kunt volgen.

Geld sparen

Het leren naaien van je eigen kleding is een leuke hobby die je op de lange termijn kan helpen geld te besparen. Als je de vaardigheden hebt, kun je bijna elk type kleding maken dat je wilt, van een eenvoudige trui tot een kostuum voor Halloween. Naaien kan u ook helpen uw creativiteit uit te drukken. U kunt outfits maken voor uw kinderen en vrienden die niet beschikbaar zijn in winkels.

Scroll naar boven